lördag 13 februari 2010

Fem partier siktar in sig på Göran Skytte...

Göran Skytte skriver i dagens kolumn på SvD:s ledarsida - nu när Maria Abrahamsson avgått till förmån för att bli moderat riksdagskandidat är Skytte nog den skribent i denna ärofyllda tidning som är tryggast förankrad i gränslandet till saligt insomnde MAD - att han fått erbjudanden från fem(!!!) partier att ställa upp som kandidat till riksdagen.

Han antyder dessutom att det är fem riksdagspartier, vilket skulle betyda att det bara är två sådana som inte hört av sig och bett Skytte förgylla deras riksdagslistor. Jag utgår från att de två mest otänkbara är V och MP. Skulle alla övriga stå med hatten? Har de blivit så desperata? Sossarna också?

Kristdemokraterna lär nog vara ett sådant desperat parti, det kan man förstå. Men de fyra övriga? Skulle de tänka sig att låta en företrädare för den kristna rödvinshögern - som inte ens förmår ta avstånd från dödsstraff - företräda sig i riksdagen? Sossarna också? Betänk följande: från att vara riksdagsledamot till att bli statsråd är det blott ett manodepressivt, desperat beslut av en stressad och förvirrad statsminister...

Nej, förmodligen är det även partier utanför riksdagen som hört av sig. Dock knappast Feministiskt Initiativ. Kvar står Piratpartiet, Landsbygdspartiet, Sverigedemokraterna och Ny Demokrati (jo, de sistnämnda finns kvar, bidande en tid som aldrig lär komma...). Jag tippar att Sverigedemokraterna är ett av partierna.

Nu är det förstås frågan om Skytte verkligen förstår sig på det här med partier. Kanske har han fått förfrågningar från enskilda partimedlemmar som frågat om de får nominera honom? I så fall kan jag ståta med att också jag blivit tillfrågad. Dock ej av fem partier, men väl av fyra. Varav två riksdagspartier. Och ett ganska sympatiskt sådant som inte lyckats komma in, och ett som varit med länge och som lovade att jag själv skulle få skriva partiprogrammet...

Men så kan man inte räkna. Det borde ju Skytte, trots allt, känna till. Så därför menar han väl på fullt allvar att det är fem fullt riktiga valberedningar, eller partiledningar, som hört av sig. Därmed tycks valrörelsen vara inne i ett desperat lägre. Nu fattas bara att partier också kastar sig över Anna Anka... Javisst ja, det har redan en stackars kristdemokrat gjort...

Bilden föreställer Göran Skytte. Bilden är en klipp från SvD. Den som Skytte i sin kolumn varnar för är inte sig själv, utan Ohly.

16 kommentarer:

 1. Jag kan inte få fram att det handlar om 5 olika partier, bara att det är fem anbud. Två skedde ju för några år sedan.

  Det verkar snarare som att åtminstone två partier tjatar på Skytte att ställa upp.

  SvaraRadera
 2. Ja, Birger, gå med i det partiet och skriv partiprogrammet, så det äntligen blir någon ordning i riket!

  Leve schlaugismen!

  SvaraRadera
 3. Hej Birger!

  Piratpartiet hade fri kandidering bland alla medlemmar och ett helt öppet primärval. Det fungerar inte så hos oss att någon kan få ett erbjudande under bordet från en medlemsfrånvänd partielit.

  Så det var inte PP. :)

  Trevlig helg!
  Rick

  SvaraRadera
 4. Monica menar att det inte framgår som att det är fem partier, jag tycker nog att det gör det. Är det fem pesoner som tjötar från två partier vore det väl ingenting att skriva om.

  SvaraRadera
 5. Från vilka partier är du Birger tillfrågad? Mp förstås, och sedan V kan man tänka, kanske FI, men sedan? Globalpartiet lär ju inte finnas än.

  SvaraRadera
 6. Du kan väl åtminstone skriva partiprogrammen till samtliga partier, även om du inte orkar en vända till själv...

  Det kan ju i alla fall inte bli så mycket mindre skillnader mellan partierna i denna ensidiga, visionslösa tidsålder av "den enda vägens politik"!

  SvaraRadera
 7. Det är klart att Skytte söks av Sverigedemokraterna. Han ligger helt klart närmast dem i sin syn på samhället. Kristdemokraterna bör sväras fria från detta spektakel!

  SvaraRadera
 8. Får väl gratulera Falkvinge till den tillströmning som lär infalla om inte MP tar sitt förnuft till fånga:

  http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=189090

  Trodde inte heller mina ögon när jag läste om överenskommelsen. Det är ju som att redan ge upp och ge valvinsten till alliansen och då var ju allt detta krypande för sossarna förgäves. Det lär ju vara fler medlemmar än jag som över huvud taget inte kan tänka sig att kompromissa om detta. Fy 17 så svagt.

  SvaraRadera
 9. Den gröna fundamentalrealismen står för äkthet och kvalitet.

  Måtte den genomsyra det nya partiet, som börjar på G.

  SvaraRadera
 10. Göran Skytte, tillhör inte han rödvinsvänstern? Eller har han gjort en hjärntransplantation som så många andra 68:or?

  SvaraRadera
 11. Måste hålla med Monica. Tycker att man måste läsa Skytte mycket kreativt för att tolka det som att han menar fem anbud från fem olika partier.

  SvaraRadera
 12. @Anonym:

  Hjärttransplantation var det nog. Det verkar inte vara så farligt med Skyttes hjärna, han är en skicklig ordvrängare.

  Men det blir ändå inget av det, alltså inget vettigt. Det ser man lätt på svansen av "vänner" han får efter sina mer makabra inlägg.

  Det krävs både hjärna och hjärta för att kunna tänka.

  SvaraRadera
 13. Jesper Jäderkvistsön feb. 14, 03:12:00 fm

  Jag är inte dyster.

  SvaraRadera
 14. Idag, på Alla Hjärtans Dag, är kärnkraftsreklamen på hemsidan "Omställning Sverige" borttagen.

  SvaraRadera
 15. Monica och Simon! Kanske hr ni rätt,men jag förstår inte hur man kan göra en stor sak av att i så fall fem personer från två partier frågar om man vill stå på riksdagslistan. Det finns nog många kolumnister och liknande som blivit tillfrågad fem gånger om något sådant. Ska man räkna på det sättet så skulle till och med en avdankad typ som jag kunna säga att jag fått ett trettiotal "erbjudanden"... Men så kan man inte räkna. Skulle då dessutom inräkna Centerpartiet eftersom en centerpartist, ganska förvirrad sådant, hörde av sig för något år sedan, en sen fredagskväll efter några glas.
  Fem partier, som hört av sig till Skytte? SD, KD och Ny demokrati (som desperat jagat frontfigur för comeback med nytt partiprogram) och någon desperat avdankad höjdare i Centerpartiet så är vi uppe i fyra partier. Det går nog att få ihop något till, om inte annat så vara ju Livets Ords närstående på väg att bilda eget.

  Rick: Nej, så är det säkert inte i Piratpartiet, där ordnas listornas framställning av den som hamnar etta... Inte bra det heller. För övrigt får jag väl gratulera till att MP numera beslutat ställa sig bakom att företag skall lagra hur vi telefonerat och e-postat i åtminstone sex månader. Så var det med den ryggraden.

  SvaraRadera
 16. Ett parti till kan du nog räkna bort, Sverigedemokraterna. Har aldrig hört att Skytte skulle fått ett erbjudande, inte ens en viskning i den mest avlägsna delen av korridoren i partikansliet. Fullkomligt otroligt att denne man fått ett erbjudande från SD.

  Jag reagerade förövrigt också på Skyttes utsago om att ha fått erbjudande från fem partier, det låter faktiskt inte sannolikt.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.