onsdag 17 februari 2010

Ryggmärgens feminism har sina sidor...

Det var väl ryggmärgens feminism som låg till grund för mitt beslut. Och det gick åt h-e.

Jag glodde nämligen på kvinnornas jaktstart. Men missade Björn Ferrys guld. Vem vill se manligt skidskytte?


Med samma inställning lär jag också missa guldet som det manliga curlinglaget tar. Suck. Det gäller att vara en stolt man. Vilket inte är så lätt när man förstår att män gillar kriget i Afghanistan, stadsjeepar, vargslakt, rån, mord, kärnkraft och moderater mer än kvinnor gör.

Fast är det någon svensk man jag önskade skulle ta guld så var det just Ferrry. Inte bara för lång och trogen tjänst, utan för attityden.

13 kommentarer:

 1. För sådana fantastiska män som du så finns det chans att se hela loppet i efterhand på nätet... kanske inte lika kul när man vet hur det gick, men tro mig, du har roligare än de andra mudderut-männen i övriga livet om det kan vara en liten tröst...

  http://svt.se/2.126950/os_2010?lid=puff_1886889&lpos=lasMer

  SvaraRadera
 2. snälla sluta blanda ihop feminism med att män skulle vara sämre än kvinnor. du gör feminister en björntjänst.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag antar att atletiska kvinnor som skjuter skarpt är attraktivt för en ryggmärgsfeminist.

  Hade gärna sett Ferry ta guld live, men här sände TV bara atletiska kvinnor med livsfarligt skarpslipade skridskor som åkte 500 m. Självklart föll det holländska guldhoppet pladask, medan jag följde Ferrys guldlopp på Twitter. Livet är inte alltid rättvist.

  SvaraRadera
 4. Bildvalet är ju helt fantastiskt!! :) Men, måste oxå säga att av "allt" det som män tydligen gillar mer än vad kvinnor gör, så gillar jag nada. Och, att jag tycker om skidskytte väldigt mycket, både när det gäller kvinnor och män. Det är ofta precis en så nervkittlande sport som igår när Björn vann. Härnäst, individuella lopp på torsdag kväll!!

  /Anders A

  SvaraRadera
 5. Nu för tiden är det så svårt att vara man.

  Om man glor på kvinnor när de står och går är man suspekt.

  Om man vägrar glo på kvinnor när de idrottar är man suspekt.

  Det är helt enkelt suspekt att vara man.

  SvaraRadera
 6. Kapplöpning är för småkillar.
  Väx upp!

  (Tacka vetja fotboll)
  ;-)

  SvaraRadera
 7. fast anonym 9:18.. av just de saker som Birger räknar upp så är ju kvinnor just bättre än män, rent statistiskt... så vad är problemet? .

  SvaraRadera
 8. Anonym 09:18:
  Nja, jag är inte mycket för att tala om kollektiv, vare sig det gäller "folk", eller "män" och "kvinnor". Men jag tog hjälp av den statistik som finns och konstaterar att det procentuellt är fler män som är moderater, ägare av stadsjeepar, gillar krigsinsatser i Afghanistan och skjuter varg. Och röstade på Linje 1 när det var folkomröstning om kärnkraft. Lägg till det att de rödgröna skulle vinna valet mycket överlägset om bara kvinnor fick rösta. Så någon sorts värderingsförskjutning finns trots allt...

  SvaraRadera
 9. Hur kan man veta vilka som röstat ja till kärnkraft.
  Jag trodde att valet var en hemlighet mellan valurnan och mig själv!
  Sprid inte att man kan bli uthängd så här efteråt, då stannar många hemma på valdagen. Det kanske är detta som är meningen?

  SvaraRadera
 10. Folks åsikter mäts av institut som t.ex. Sifo. Man ringer runt och frågar efter våra sympatier. Visste inte 17:48 det?

  SvaraRadera
 11. I Birgers inlägg stod "röstade på linje 1"
  Inget om svar i en opinionsundersökning.

  SvaraRadera
 12. Den gode, den onde, den fuletors feb. 18, 09:38:00 fm

  All form av ryggmärgsindelning av människor i grupper och därefter tilldela dem svaga respektive starka epitet brukar gå åt skogen.

  SvaraRadera
 13. till kommentarer om kommentar från 9:18.

  visst, men det har fortfarande inget alls att göra med feminism.

  när män som mår bra av att erkänna vissa sämre sidor som de ser hos de egna könet börjar kalla sig för feminsiter bara för det, då har man förenklat och förvridit feminismen rejält.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.