torsdag 25 februari 2010

Dessa män skall leda blocken inför valet....


Kampanjgeneraler, kallas de. Han i röd tröja är moderat och leder i praktiken den blå Alliansen inför valet. Han heter Schlingmann. De flesta av er har sett och hört honom. Han med blå bakgrund är socialdemokrat och blir i realiteten den som skall styra de rödgröna. Han heter Bo Krogvig och är kampanjgeneralernas kampanjgeneral. Han inrättar krigsrum och tycks se valet som ett slagfält, skall leda sossarna och därmed i realiteten den rödgröna skaran.

Många av er kanske aldrig sett eller hört honom. Jag känner honom inte, och har bara sett honom en gång. Det var i valrörelsen 1994, då MP tog sig tillbaka till riksdagen efter tre år utanför. Han var kampanjledare för sossarna redan då. Han verkade hysterisk. Läser man boken Bakom Mona Sahlin - om Valhall, politiken, medierna, marknaden och valet så bekräftas bilden. Krogvig hoppar i stolar, skriker Attack! och ropar Ut och ta dom jävlarna! för att åter ropa Attack! och hoppa i sin stol när han inte förklarar att obekväma journalister är kommunistpittar.

Det ser ut att bli en fin valrörelse, med goda samtal och välunderbyggda åsikter... Som jag tolkar läget: en valrörelse ledd av en hysteriker som lagledare för de rödgröna och en iskall robotliknande figur som lagledare för de blåa. Jag skulle inte köpa en begagnad bil av någon av dessa herrar, utifrån de intryck de ger. Inte en ny heller. De skulle nog inte köpa en bil av mig heller, så det jämnar väl ut sig.

19 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Mikaela Holm/ProVokators feb. 25, 10:25:00 fm

  Vi har tagit bort en kommentar från ett nytt företag som heter Resa i Sverige.

  Någon som heter Nathalie anser att hon skall göra reklam för sitt företag - och hon vill att jag och andra skall blogga på detta företags sajt och att på denna blogg skall det förekomma annonser - för ökad konsumtion - och att de pengar som kommer in för att vi skall göra propaganda för ökad konsumtion av mer prylar skall skänkas till miljöorganisationer som ifrågasätter konsumtionen...

  Vi betackar oss för detta. Och har därför tagit bort deras oblyga försök att göra reklam på denna blogg.

  SvaraRadera
 3. Tack, skönt med en reklamfri zon.

  Borde inte De rödgröna ledas av en kvinna, med tanke på var stödet ligger?

  Borde inte någon, en endaste liten en, inom de rödgröna kunna nyansera "svängningen" om pigavdraget något. I de inslag som hörs i svensk radio får man annars lätt förs sig att det inte finns en pågående debatt - och en önskan från allmänheten - om arbetstidsförkortning, nej inte bara i alla andra västeuropeiska länder, utan också i Sverige. Men då blir kanske debatten för komplicerad?

  SvaraRadera
 4. Anso:
  Att kalla det för pigavdrag, dvs att sätta en nedsättande benämning på en hel yrkeskår, gör ju knappast att debatten blir mer nyanserad. Varför vågar inte de rödgröna använda det neturala order hushållsnära tjänster?

  SvaraRadera
 5. Instämmer, skulle inte köpa en begagnad bil av någon av dessa herrar. Varför är det så att det alltid är dessa personlighetstyper, som kommer i ledande ställningar?
  Trist.

  SvaraRadera
 6. Det är nog ingen utom den personlighetstypen som har en chans att konkurrera med dem. Makt kan man vilja ha för att dela med sig och skapa bättre villkor för andra - eller för att kontrollera andra. Så fort de senare kommer in på banan slår de ut de förra. Bl.a. för att de räknar med att alla är lika iskalla, vilket är så kränkande för dem som har makt utan att vara maktgalna kontrollfreak att de till slut ger upp.

  SvaraRadera
 7. Ingen skugga ska falla över de två i artikeln (som ingen av oss känner), utan det handlar om personlighetstypen, som någon nämnde. /13:33

  SvaraRadera
 8. Personlighetstypen...
  Se där, äntligen något att skriva om.
  Jag vill hävda att varje val avgörs av två faktorer: partiprogram och väljarnas personlighetstyp. Dessa två faktorer måste passa ihop som hand i handske.
  Det är min erfarenhet genom åren att varje politiskt parti attraherar sina speciella personlighetstyper.

  Vänstermänniskor är ena ansvarslösa typer som hela tiden mjölkar pengar ur det allmänna, som vill höja skatterna och som åker snålskjuts på andras bekostnad, dvs andra betalar. Därför håller man sig med ett kollektivt perspektiv på alla företeelser. Ansvar handlar inte om individens ansvar utan om kollektivets, dvs inget ansvar alls.

  Högermänniskor vill ha ordning och reda på ekonomin och man vill själva som individer hålla i pengarna och ta ansvar. Det går inte att gömma sig i ett kollektiv och hoppas på att andra betalar genom höjda skatter eller frikostiga bidrag.

  Känns typerna igen?

  Det slår aldrig fel. Alla människor i min omgivning går att placera in i dessa två huvudblock - deras livsstilar stämmer på pricken när det gäller ovan nämnda karaktäristika.

  SvaraRadera
 9. Typen 14:39: Du verkar hålla dig med ett väldigt kollektivt perspektiv som placerar varje människa i ett av två block.

  SvaraRadera
 10. Typen

  Precis så har jag själv ofta tänkt. Det stämmer faktiskt! De människor jag känner är både vänster- och högermänniskor och både deras personligheter och livsstilar ser ut som du beskriver dem.

  SvaraRadera
 11. Typen

  Precis så har jag själv ofta tänkt. Det stämmer faktiskt! De människor jag känner är både vänster- och högermänniskor och både deras personligheter och livsstilar ser ut som du beskriver dem.

  SvaraRadera
 12. Det är ett nöje att läsa sanningar på ett humoristiskt vis som man gör på din blogg.

  SvaraRadera
 13. Det sägs ofta att pressen är vänstervriden. Hur märks detta?
  Jo t.ex. skrivs det ofta att "staten" skall betala, när det i själva verket är "alla vi skattebetalare" som berörs.
  Genom att använda "staten" ger man intrycket att det är en stor okänd makt som har råd att pröjsa.
  Har jag fel? Skriv emot!

  SvaraRadera
 14. Jag måste erkänna att jag känner en högermänniska som är en oerhört generös och kollektiv varelse.

  SvaraRadera
 15. Vi är ju alla olika. Såg en uppgift i en bok att den mänskliga genuppsättningen ger utrymme för 300000 miljarder kombinationer. Om du och jag hade så många syskon vardera är det ända inte säkert att något var exakt lika.
  Som jag ser det är olikheterna till för att vi skall komplettera varandra.

  SvaraRadera
 16. Vad är vänster resp. höger i politiken?

  Sverigedemokraterna, exempelvis, anses väl av många vara ett konservativt parti. Men de är ju minst lika progressiva som både M & S bland annat i sitt kärnkraftsdyrkande.

  F.ö. har medierna idag varit rätt tysta om Synovates mätning, som gav SD hela 5,6 procent. Varför?

  SvaraRadera
 17. Schlingmann (vad konstig stavning, två n) är skicklig, det får man säga ändå, trots att jag delar mycket få av hans åsikter. Jag förstår uppriktigt inte vad hans bristande utåtriktade känsloliv har med politiken att göra.

  Snarare är det omotiverade känsloutbrott som Olofsson tillät sig, när hon grät i öppet inför TV-kamerorna när SD hade gett henne lite falskt beröm, som skrämmer. Inte en människa i hela Sveriges avlånga land trodde det var äkta, undantaget svårt utvecklingsstörda människor (inget ont om dem i övrigt).

  SvaraRadera
 18. Javisst ja, Olofssons dåliga teaterspel skedde under EMU-valrörelsen.

  SvaraRadera
 19. Va, har jag missat att hon gråtit i tv igen?? Har dock sett henne gråta MOT kärnkraften och ett par år senare grät hon i tv FÖR densamma. Patetisk och icke trovärdig kvinna. Pust, tack o lov för Wetterstrand!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.