lördag 20 februari 2010

Aktuellt februari och mars - välkommen!

Borås 23 februari

Mod och inspiration
- föreläsning om Elin Wägner
Senioruniversitetet, kl 10.15.
Mer info här.

***
Järfälla 1 mars

Före sin tid, då som nu...
- föreläsning om Elin Wägner
Viksjö bibliotek, kl 19.00.
Mer info här.

***
Valdermarsvik 3 mars

(D)elvis Presley
- föreställning med Birger och Fred Lane
Gusums Folkets Hus 19.00.
Mer info här.

***
Hallsberg 8 mars

Skynda, skynda, skynda...
Men vad gör vi efter konsumtions- och tillväxtsamhället?
Kl. 18.00. Mer info här.

***
Söderköping 10 mars

Hon förändrade mitt liv
- föreläsning om Elin Wägner
Stinsen kl 18.30. Mer info här.

***
Västerås 13 mars

(D)elvis Presley
- föreställning med Birger och Fred Lane
Förfrågan om ev. öppna platser här.

***
Finspång 17 mars

Det räcker nu!
Vad gör vi efter konsumtions- och tillväxtsamhället?
Missionskyrkan kl 18.00. Mer info här.

***
18 mars Älvdalen

Elin Wägner
- en litterär gigant.
Biblioteket kl 18.oo. Mer info här

***
Karlshamn 23 mars

Skynda, skynda, skynda...
Men vad gör vi efter konsumtions- och tillväxtsamhället?

***
Karlskrona 24 mars

Skynda, skynda, skynda...
Men vad gör vi efter konsumtions- och tillväxtsamhället?

***
Fristad 31 mars

Tillväxt till döds
Vad gör vi efter tillväxt- och konsumtionssamhället?
Fristads Folkhögskola 13.00. Mer info här.

***
Borås 31 mars

Vad gör vi när vi tröttnat på konsumtionen?
Kulturkväll, 19.00 Mer info här.


Några annorlunda klipp från vårens övriga engagemang:

Behöver vi kriser?
12 april 19.00 S:t Katharinastiftelsen, Stockholm.
Mer info här.

Politikers roll - och politikerförakt..,
20 april 18.00 Kulturhuset, Henån, Orust

Sänk arbetstiden! Tre Sch slår till...
25 maj 18.00 Mölndals Folkets hus.
Mer info här.

32 kommentarer:

 1. Härligt, kommer till Finspång! Hoppas du får en ledig och skön sommar!!!

  SvaraRadera
 2. Ingen föreläsning norr om dalälven, Antar att det har med att vi är mest obenägna att förändra oss ju högre upp man kommer, ingen vill ha dig hit upp ;-) Har jag lite rätt?? Skulle vara roligt med en föreläsning runt sundsvall.

  SvaraRadera
 3. Per!
  Hör av dig till studieförbund och/eller bibliotek. Det finns möjlighet till hösten, (Birger var norr om Dalälven i höstas, dock inte i Sundsvall.)

  SvaraRadera
 4. Vilken fyndig annons!

  Tänk så bra det vore, om ni ville anta dessa namn: Yman, Lyter och Laug!

  Då sluppe vi dessa nykterhetsprov med "Isch-Laut" som slår knut på tungan.

  Schyman går dock att uttala med vanligt sje-ljud (baktill i gommen).

  SvaraRadera
 5. Vad grymt med de tre sch: na! Det gjorde min dag. Har pingstlov just den veckan och funderar på att åka hem enbart för att få uppleva det här. Stort av er! Förbannat bra!

  Men det står inget om biljetter eller förköp under info.?

  Bra fixat Leif!

  Anso

  SvaraRadera
 6. Och Stockholm lyser med sin frånvaro. ABF är förstås för sossigt för att släppa in dig på ABF-huset på Sveavägen! Där skulle du annars dra fullt hus många gåner om med din föreläsning om tillväxtsamhället och konsumtionsvanvettet.Men nu är det val och då är ABF Stockholm sossogare än någonsin.
  Zero B.

  SvaraRadera
 7. Det trodde jag inte att du kunde visa upp dig tillsammans med en gammal kommunist! Hur förklarar du det???? Det har ju i vinter varit ett förfärligt gapande kring Sverigedemokraterna, vilket i och för sig är riktigt. Men varför är det alltid så tyst om kommunisterna? Hade du visat upp dig med en nazist? Förklara dig, tack!

  SvaraRadera
 8. Då ses vi där, Anso! :-) Vi lär nog vara många Birgerfans som samlas i Mölndal den 25/5.

  Instämmer - suveränt bra jobbat av Leif!!!

  Varm arbetstidsförkortningsanhängare

  SvaraRadera
 9. Shit! Jag önskar så att jag hade varit hemma i Örebro i mars så jag kunde närvarat i Hallsberg :( Kommer du till Närketrakterna för föreläsningar igen någon gång senare i år?

  SvaraRadera
 10. Zero B, 11:59: Från Sthlms central till Viksjö bibliotek är det 30-40 minuter med pendel och buss. Lite värre om man som jag bor i en pendelavlägsen förort, men 2 timmar är det väl värt!

  SvaraRadera
 11. Välkommen till Orust!

  /Eija

  SvaraRadera
 12. Varför detta tjat om kommunism?

  Kan berätta att ifall vi, som är barn av 1930- och 1940-talen, skulle såga alla våra bekanta, bara för att de hade vissa sympatier för Hitler resp. Stalin, då skulle vi stå ganska ensamma idag. Det låg i tiden, att antingen bekämpa nazismen eller kommunismen. Eller båda.

  Såväl de bruna som de röda var inte så få i Sverige på den tiden.

  Eftersom Sovjet spöade nazzarna, kom de röda att stå högt i kurs för ett tag.

  Efter 1968 års rödvinsvänster tunnade leden gradvis ut, för att senare återuppstå i demokratisk form. Nu under namn som V och F!.

  Schymans eventuella bolsjevik-röda puder är nog bortvaskat flera gånger om. Vi måste både kunna be om förlåtelse och förlåta!

  SvaraRadera
 13. I annonsen ses MP-loggan. Hur hänger det ihop? MP har ju styrt bort från kravet på sänkt arbetstid. Men kanske det finns "motståndsfickor" där kravet fortfarande drivs?

  SvaraRadera
 14. Nej Miljöpartiet har inte slopat arbetstidsförkortningen: http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=174028

  Att det var ett antal miljöpartister som skrev en debattartikel om detta har ingenting med partiet som helhet att göra. Man kan inte ta bort frågor ur partiprogrammet hur som helst. Jag hoppas verkligen inte att det ens kommer upp till votering på nästa kongress!

  SvaraRadera
 15. Razmatazur, tyvärr har du nog fel. Här är ett utdrag ur en riksdagsdebatt där mp tar avstånd:


  Anders Borg (m): Miljöpartiets ideologiska kärnidé är att vi arbetar mindre, att det ska finnas större möjligheter att lämna förvärvslivet, att arbetstiden ska kortas och att ledigheterna ska bli fler. Det är den ideologiska kärnan i Miljöpartiets ekonomiska politik.

  Mikaela Valtersson (mp): Jag tror att det blir en mer seriös och bättre debatt om vi fokuserar på den politik som faktiskt förs av olika partier. För vår del handlar det om att vi efterfrågar och vill ha mer satsningar på utbildning och arbetstillfällen. Det är just det som vår kritik mot regeringen gäller, alltså att de inte gör mer.

  Anders Borg (m): Varför inte stå för det som är Miljöpartiets kärnidé? Varför inte berätta att ni vill minska arbetstiden, att ni vill öka ledigheten?

  Mikaela Valtersson (mp):
  Mig veterligen har vi inga förslag – Anders Borg kan väl i så fall visa på dem – som handlar om att människor ska vara mer lediga.

  Anders Borg (m): Ni vill inte ha en arbetslinje. Ni vill ändra fundamenten för den svenska modellen... Där finns skiljelinjen, och jag tycker att det vore bättre om Miljöpartiet fullt ut också stod för det som är partiprogrammets grundbult.

  SvaraRadera
 16. Jag vill nog inte kalla oss för"motståndsfickor där kravet om arbetstidsförkortning drivs". Stödet är fortfarande starkt bland medlemmarna. Däremot finns det motståndsfickor mot partiprogram, mot vår grundideologi och mot fattande kongressbeslut.

  www.kortarearbetstid.nu

  SvaraRadera
 17. Att Mikaela Valtersson uttrycker det så, får stå för henne. Partiprogrammet talar sitt tydliga språk. Riksdagspolitiker har naturligtvis rätt att uttrycka sina egna åsikter, men partiets åsikt står fast tills vidare. Precis som Leif säger så är det "små motståndsfickor" som driver ett slopande av kravet.

  SvaraRadera
 18. Så därmed finns det alltså anledning att återgå till MP, och samtidigt se GP som helt onödigt?

  SvaraRadera
 19. Ja, om en samlad kongress beslutar sig för att samtidigt slopa Waltersson som tänkt efterträdare till Wetterstrand. Annars kommer GP verkligen att behövas, eftersom MP troligen ramlar ur vid nästa val.

  Tycker oxå Waltersson får stå för sina åsikter och inte blanda in partiet i dem.

  SvaraRadera
 20. Razmatazuz:

  Små och små... Tja, vill man kalla partiledningen för "liten motståndsficka" så...

  SvaraRadera
 21. Är man sitt partis företrädare i den ekonomiska debatten, och tillika partiets ledamot i finansutskottet, måste det väl ändå vara en mycket konstig inställning att man kan säga vad som helst i en finanspolitisk debatt i riksdagen. Accepterar vi det så kan vi lägga ner partierna. MP:s företrädare i finansutskottet företräder givetvis partiledningens uppfattning i frågan, och därmed de facto också det man röstar på i riksdagsval.

  I riksdagsval röstar man inte på partiprogram, utan på den politik som partiet de facto för. Det var den uppfattning MP med eftertryck hävdade när Centerpartiet och Socialdemokraterna hänvisade till sina fina partiprogram när de anklagade MP för att vara onödigt. Och i partiprogrammen stod massor med saker som man inte drev i riksdagen.

  SvaraRadera
 22. Ihop med en gammal kommunist!! Så aningslöst, Birger! Behandlar du nazisterna på samma sätt???

  Läs för övrigt V:s nuvarande partiprogram. Häpnadsväckande att sossarna med miljöpartisters hjälp nu frångår Brantings och de efterkommande sossarnas uppmaning att hålla rent till vänster. Detta blir en stor grej i valrörelsen.

  SvaraRadera
 23. ja, Lars Svensson, eller så tar vi upp högerns flirtande med facsimen. Hägglund är ju bara förnamnet. Björlings övervakningssystem till diktaturer för att skydda Europa från flyktingar hade nog välkomnats även av Hitler. Tänk så bra om man hade kunnat spåra upp de motsträviga judarna som gömde sig i deras fina demokratiska system...

  Eller så står vi över rallarsvingarna och gör valrörelsen till något viktigt för och ställer frågan: vilket samhälle vill vi ha och tvingar partierna att föra den politik vi vill och bör föra.

  SvaraRadera
 24. Ingen risk att medlemmarna kommer välja Valtersson till rör. Troligare efterträdare är Annika Lillemets. Hon om någon har briljans och verbal förmåga att matcha Wetterstrand.

  http://schlaug.blogspot.com/2009/10/klimatet-kraver-sankt-arbetstid.html

  SvaraRadera
 25. Framtidsutsikter:

  Om Lillemets är av den äkta gröna kulören, kan hennes agerande som språkrör locka tillbala oss MP-flyktingar.

  Samtidigt lär det uppstå ett glapp mellan rören och partiets representanter i regeringen.

  Ty Sahlin kommar knappast att godkänna ett verkligt grönt handlande hos MP:s ministrar. För S är storskalighet och tillväxt A och O.

  Gröna tankar

  SvaraRadera
 26. I en vecka var jag stolt medlem i Mp som stod för fina saker som arbetstidsförkortning och tillväxtmotstånd. Sen kom introduktionsmötet och Valtersson raserade på fem minuter allt förtroende med sin genomborgerliga retorik. Inte grön alls.

  Jag gick vidare till v och har trivts bra där i ett par år, men så kommer Lars Svensson här i kommentarerna och berättar att jag nu är Stalinist! Det var som tusan. Vart ska jag nu vända mig?

  SvaraRadera
 27. Själv var jag stolt mp-medlem i flera år. Ända tills Valtersson dök upp på ett möte. Det var ett sorgligt uppvaknande för min del.

  Ostolt medlem

  SvaraRadera
 28. Pelle.

  Byt till Globalpartiet!

  SvaraRadera
 29. Är Valtersson själv skuld till MP-haveriet eller kan vi också skylla på någon annan? Det luktar misstänkt häxjakt när endast en person hängs ut. Jag ogillar också starkt det som jag hört av hennes mun/penna, men Ulf Holm är väl inte det grönaste kniven i lådan?

  SvaraRadera
 30. Stämmer, Holm och Eriksson vid hennes sida förstärker inte den klengröna nyansen.

  SvaraRadera
 31. Thommy Bergenwallfre feb. 26, 01:13:00 em

  Schyffert är en kul kille,skulle han kunna få vara med er?

  Han har en och annan vettig åsikt dessutom.

  Mvh Thommy Bergenwall

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.