måndag 4 januari 2010

Rörjakt efter vargjakt...

I samband med helgerna har ett antal journalister hört av sig. I syfte att få material till artiklar om 2009 års stora politiska fenomen: Maria Wetterstrand. I gårdagens Expressen blev det en ny hyllningsartikel, där jag kunde bidra med en del.

Den logik som medierna följer innebär emellertid att den som hyllats tillräckligt mycket och länge till slut skall fällas...

Och mycket riktigt har jag fått ett telefonsamtal från en annan journalist än den som skrev gårdagens artikel. Den här gången var man ute efter fälla sitt villebråd... Man var på rörjakt.

Jägaren lockade genom att smöra på temat "är det inte orättvist att en så oerfaren och, i jämförelse med dig okunnig, Wetterstrand är mer populär än du var...?"

Jakten har således börjat. Och Alliansen vet att förutsättningar för fortsatt regeringsinnehav är att Wetterstrand fälls... Och, vad värre, nog finns det sossar därute som hellre ser en borgerlig regering än att MP blir större än S i Stockholm? Det vore ju den totala förnedringen.

Skriver mer om jakten i årets första krönika här.

21 kommentarer:

 1. Det betyder att Maria är mer utsatt än Schyman tidigare var eftersom hon är den neda som kan dra väljre från Alliansen. Sahlin och Ohyl och Eriksson är sänken, Wetterstrand flöte. Det är nog rätt bedömning att det finns sossar som mår väldigt illa av att MW är mycket mer populär än Sahlin. De får väl trösta sig med att MW skall avgå efter valet, precis som Sahlin lär få göra trots att det inte finns några stadgar som förhindrar henne att fortsätta.
  A.

  SvaraRadera
 2. Storartat att du sticker hål på medias lusiga drevmetoder!!

  Om de vill ha skvaller att rapportera så har de tonvis om kungafamiljen på redaktionerna: enligt källor högt upp på expressen finns det hyllmeter av info som journalister har grävt fram att tillgå om alla familjens medlemmar - utom Viktoria. Alla journalister försöker förgäves hitta något men hon verkar verkligen vara så hyvens som hon framstår. Men de andra ganska pikanta detaljerna om medlemmar av vårt kungahus - som de ödslat massor med resurser på att få tag på - får de inte skriva om pga att upplagorna då skulle dala och folkstorm utbryta... (personligen tror jag att det även beror på riktlinjer från staten...).

  NU önskar jag dock inte mer skvaller och skitsnack i medierna, utan väsentligheter.

  Men vad är det som gör att journalisterna får bete sig precis hur skitigt som helst mot politiker och andra kändisar, för att inte tala om vanliga människor som blir utsatta för brott?

  Mota dem i grind så mycket det går.
  Tack för din krönika!

  Lasse i Stockholm

  SvaraRadera
 3. Fruentimrets Försvar emot mediernas moderna häxjaktmån jan. 04, 09:44:00 fm

  Man täpper ådran till uti en Springekälla
  Och undrar sen därpå att ådran ej vill kvälla.
  Man snärjer örnens fot, dess vinge sönderslår,
  förviter honom sen att han ej solen når.
  Så bindes könets [kvinnornas] drift av fostringssätt och vana
  att kämpas med varann på dumhets trånga bana
  Och som en prydnad dra okunnighetens ok,
  ty det är kvinnans skymf att vara lärd och klok.
  Ack, grymma tyranni, månn det vår värld förbättrar,
  att halva släktet stängs i dumhets trånga fjättrar?

  Hedvig Charlotta Nordenflycht 1761

  (som nog inte direkt är förvånad över att vi ännu inte haft en kvinnlig statsminister i det här landet...)

  SvaraRadera
 4. Själv hör jag till de förtappade som tror att det krävs ordentlig mognad, kunskap och livserfarenhet för att kunna leda ett så komplicerat projekt som ett helt land! Det räcker alltså inte långt med att vara "rapp i käften" eller kunna göra sig bra i media, inte i det praktiska arbetet.

  Tyvärr har vi ont om kandidater till posten som landsfader eller dito moder idag. Av den anledningen kan "stjärnor" som MW få lysa på den politiska himlen... Så illa är det!

  SvaraRadera
 5. om vi kunde ta våra DEMOKRATISKA landvinningar på allvar så behöver vi väl för **** ingen landsfader eller landsmoder!!!!

  Landsfader är ett begrepp myntat av Peder Swart för att lansera en av världshistoriens mest lyckade propagandor: att göra Gustav Wasa - en tyrann och en diktator som inte hade stått Saddam Hussein långt efter - rumsren och odödlig i historieböckerna.

  Att begreppet putsades av under folkhemstiden gör det inte mindre besudlat. Det är ett omyndigförklarande av hela svenska folket att efter 500 år envisas med att vi inte förstår bättre än att en stark ledare självsvådligt ska få tillåtas styra spakarna med minimalt inflytande från oss andra.

  SvaraRadera
 6. "Miljöpartikel." Haha.

  Klart att du förutsåg Marias storhetstid, synd att inte fler fattar din geniala förmåga att ligga kliv före gemene man inom diverse områden.

  SvaraRadera
 7. Tack 13:23 3/1 som under gårdagens inlägg länkade till denna artikel:

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.280832-det-gor-ont-att-overge-tillvaxtsamhallet

  "Tillväxt betyder inte att vi fortsätter att ha det så bra som vi har det, utan att vi ständigt får det lite bättre." Tyvärr är det exakt detta som få har fattat. Folk svänger sig med tillväxtbegreppet som något självklart, men när det kommer till kritan har de inte en aning om dess innebörd... Istället hemfaller de åt det inlärda säck- och askasnacket.

  "Ingen ifrågasätter längre tillväxtens ohållbarhet, och samtidigt är vi så ovilliga att släppa taget. Det gör ont, att byta framtid." Och det gör ont när ens parti byter politik mot bättre vetande. Och utan mandat. Mp - steget efter, nu för tiden. Så apropå dagens ämne - jag var ett stort Maria-fan tills hon valde att banga i denna fråga. Hon var tydligen inte så "stor" och smart som jag trodde.

  SvaraRadera
 8. För oss utanför tullarna är det av stor vikt att båda dessa jakter blir framgångsrika!

  SvaraRadera
 9. Vanonym 14:21 manipulerar genom att ge sken av att det bara är stockholmare som vill skydda vargen! Det är struntprat och fördomar. Vi som bor på landet bor ju på landet för att komma nära naturen. Naturen är också rovdjur. Gillar man inte det så kan man flytta innanför tullarna!

  SvaraRadera
 10. Det största hotet mot landsbygden är ju annars just regeringen och dess skara av centerjudas. De är inte särskilt många centerpartiklar i regeringen (dock några få utanför) som står upp mot uranbrytningen - det i särklass största hotet mot landsbygden i dag. Det näst största som kommer att bli allt mer pockande ju längre skogsbolagen och diverse uranletarbolag får hålla på och skövla landsbygden och klimatförändringarna blir än mer påtagliga är den s.k. "landgrabbingen" dvs att rika företagsledare köper loss den finaste marken, med giftfritt vatten och bygger privata anläggningar/dyra resorts och exploaterar den mark där de där jönsarna som stödjer nuvarande regering bor.

  Då har de dessutom skjutit bort vargen i onödan för över de höga stängslen kommer inga vargar - var så säkra och passa på att bada medan ni kan.

  Vi andra som bor på landet och ser detta hända framför ögonen gråter öppet inför denna fullständiga idioti genomförd i blockpolitikens namn där centerpartiklarna tror de VINNER på att frigöra mer land och kapital åt multinationella kapitalbolag!

  SvaraRadera
 11. Bra artikel om vargjaktseländet:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article6379279.ab

  SvaraRadera
 12. Visst "Folkstyre" var Gustaf I en despot. Han liksom många i hans samtid hade tagit intryck av Niccolo Machiavellis skrift för 497 år sedan.
  Tyvärr är det inte helt fritt med tillämpningar också i dag trots att så mycket vatten runnit under broarna sedan dess.
  Varför blir man (eller kvinna) politiker? Är det inte för att vederbörande får en chans att bestämma över sina medmänniskor?
  När dom sedan blir granskade kommer det alltid någon snyftare som tycker synd om dom.

  SvaraRadera
 13. Det finns ett sätt för Maria Wetterstrand att fortsätta "röra", utan att kränka MP:s regler.

  Hon behöver bara gå över till det nya miljöpartiet, som kallas Globalpartiet.

  Gröna tankar

  SvaraRadera
 14. Birger: Mycket flirt med MW. Och lite av "klart man vill vara med på ett hörn". Men du har , innan hennes popularitetssiffror rakade i höjden, inte vara nådig mot hennes politik. Får inte ihop det riktigt. :-)

  SvaraRadera
 15. Jag är fortfarande starkt kritisk till den politik som Maria Wetterstrand och Peter Eriksson står för - och som uppenbarligen MP:s kongresser accepterar eller till och med applåderar. Jag har här på denna blogg, trots detta, alltid hävdat att det nuvarande rörparet är det skickligaste MP haft.

  Hur kritisk i sak jag än är så har jag ingen anledning att förfalla till att prata skit om Maria. Hon är, även om jag inte delar hennes uppfattningar, en person som faktiskt - enligt min erfarenhet - vägrar smöra, är ärlig och sätter gränser för vad hon accepterar. Även om hon vore moderat till sina åsikter hade jag vägrat att säga något annat.

  Att hon skulle gå långt, om hon det ville, har jag aldrig tvivlat om. Vilket jag också skrivit tidigare, långt innan hennes popularitetssiffror stigit.

  Synd att hon vuxit in i den politiska världen så mycket att hon tycks uppfatta allt som ligger utanför de politiskt korrekta ramarna som orealistiskt och/eller felaktigt. Hon tycks ha såväl partistyrelse som riksdagsgrupp med sig i detta. Vilket gör att jag inte är medlem i partiet, och förmodligen inte heller kommer att rösta på det - under förutsättning att de rödgröna ligger bättre till än Alliansen. Det är ett främmande parti för mig, ohyggligt långt från det parti jag var språkrör i. Och då menar jag inte partiprogram, utan den reella politik man driver.

  SvaraRadera
 16. Jo vi är nog en hel del människor som håller med dig där Birger. Det som står i partiprogrammet och den politik som förs i verkligheten skiljer sig allt för mycket.

  Och en röst på Miljöpartiet är i nuläget en röst på Mona Sahlin och därmed en röst för fortsatt tillväxthysteri.

  SvaraRadera
 17. Problemet är inte i huvudsak att en röst på Wetterstrand är en röst på Sahlin, det är en röst på kommunisten Ohly som finansminister och kommunisten Åström som justitieminister.

  Planekonomi och halvtidsfrigivning av hustrumisshandlare. Detta är något alla latte-liberaler borde ta sig en funderare kring i en tid när till och med Obama har förstått att det inte fungerar att gulla med vare sig terrorister eller diktaturer.

  SvaraRadera
 18. Du anonym,
  "Planekonomi och halvtidsfrigivning av hustrumisshandlare..."
  Finns du på riktigt?

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Hur gör man, om man vill ta bort en kommentar som man själv har skapat?

  SvaraRadera
 21. Hej!

  Den 17 Januari kl 14:00 ska en manifestation hållas! Det är ytterst viktigt att vi är många den dagen. Jag ber om hjälp här. Även om DU inte kan komma kanske du känner någon som kan? Ni som är med i FaceBook kan använda er av linken nedan. Klicka på länken eller kopiera den och sätt in den i ditt adressfönster och bjud in mer folk, uppmana dom att i sin tur bjuda in fler. Så att stafettpinnen förs vidare hela tiden. Har ni frågor så maila till vargmanifest@gmail.com. Tack för er hjälp!

  http://www.facebook.com/event.php?eid=263619581162&ref=mf#/event.php?eid=243959427594&index=1

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.