tisdag 12 januari 2010

Pecannöt är inte på plats...

Godmorgon, det blir inget tungt inlägg idag heller. Vilket beror på att jag igår råkade lägga ner en förpackning pecannötrullar i en kundkorg. Det var givetvis ett misstag, men misstag är mänskligt att göra. Se bara på kärnkraftverken eller miljöministern.

Således: en liten förpackning med Sanjos pecannötrullar hamnade så småningom på bordet där en hastig förmiddagsfika intogs. Efter att ha läst Hemlige kocken (givetvis Ordfronts förlag) lusläser jag innehållsförteckningar. Och ser att det inte finns den minsta lilla pecannöt i pecannötrullarna.

Finstilt hittar jag däremot en varningstext: "Kan innehålla spår av nötter". Det är nästan som med de politiska partierna. De kan, av misstag, innehålla spår av visioner.

Bilden föreställer pecannöter. Visst kan man se likheter med hjärnor?

6 kommentarer:

 1. Imponerad av din blogg. Den har blivit ett måste. Fantastiska bilder, ofta roliga knorrar och alltid tankeväckande. Dagens knorr var en sammanfattning av allt detta!
  Touth

  SvaraRadera
 2. Kanske är det ändå så man får sammanfatta den mänskliga rasen: "kan innehålla spår av hjärnor"...

  Lenny

  SvaraRadera
 3. Klockrent
  Och sorgligt
  Och samtidigt naturligt i ett samhälle som går ut på att tjäna pengar, det viktiga är inte om vi äter pecannöt, utan att vi tror att det är pecannöt vi äter.
  Vi måste låta oss luras för att leva lyckliga i dagens samhälle.

  Tack för en fin blogg

  SvaraRadera
 4. Haha! "Kan, av misstag, innehålla spår av visioner". Birger, du är så bäst!

  SvaraRadera
 5. Nej då, detta är efter en direkt önskan av människorna. Skulle folk vilja ha pecannöt i pecannötsbakverk skulle det även vara så. Nu vill inte folket det, då de väljer att köpa substituten istället.

  Begriper dock inte din jämförelse med de politiska partierna. Med rödgrön regering blir det friår, massförtidspensioneringar och samhällets allmänna förfall. Med fortsatt Alliansregering blir det motsatsen. Med tanke på att den röda tråden i denna blogg just är att alla ska arbeta mindre borde ju allt vara frid och fröjd.

  SvaraRadera
 6. Tammerforstango!tis jan. 12, 06:13:00 em

  av 15:47 drar jag slutsatsen att "kan innehålla spår av nyanser" åtminstone inte är gångbar. Det vore väl en alltför kraftig överdrift.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.