lördag 9 januari 2010

Det första decenniets viktigaste kulturhändelse

Obetalda teveavgifter är decenniets absolut viktigaste kulturhändelse.

Hade f.d. chefen för Timbro - den nyliberala Cecilia Stegö Chilò - betalat sin teveavgift hade hon varit kvar som kulturminister.

14 kommentarer:

 1. Det andra decenniets viktigaste kulturhändelse:

  Nobelpriset i litteratur och filosofi till Birger Schlaug för den bok han kommer att skriva om hur vi tar oss ur förnedringssamhället och vidare till utvecklingssamhället och fyller våra liv med just kultur, lärande, sociala aktiviteter och naturupplevelser i stället för shopping och ekorrhjulsarbete.

  SvaraRadera
 2. Ja, även Ekonomipriset till Alfred Nobels minne lär han få.

  SvaraRadera
 3. Åååååhhhhh, vilken fin bild till vänster som 90-talets värsting! Puss!
  Mia

  SvaraRadera
 4. Hihi. Håller med om vad som varit bästa kulturhändelse!
  Morgan

  SvaraRadera
 5. Hittade på denna hemsida en kommentar från 2008 ren som vi nog är många som instämmer i.
  Sign Johan vill där ha tillbaka det miljöparti han röstade på på 80-talet.Då var miljön främst. Det betydde inte att man även var för " homoäktenskap, flumskola med mobiler och kepsar eller obligatorisk undervisning i hemspråk".
  Nu återstår bara att hoppas att detta även är grunden för Globalpartiet.
  Om så är fallet är chansen stor att det blir ett folkrörelseparti, vilket skulle behövas för miljöns skull. Tycker precis som skrivaren 2008 att Miljöpartiet har spårat ur och skall ersättas eller kompletteras vilket ni vill med ett parti som ställer MILJÖN främst.

  SvaraRadera
 6. Huvudpunkten måste väl vara att man sätter miljön främst och inte vad man tycker om homoäktenskap eller inte. De som har problem med sådana måste få chansen att lösa sina egna personliga problem så att inte desa står i vägen för den gemensamma värld vi lever i och av. Om man börjar dela upp människor i grupper som ska ha mindre eller mer rättigheter än de andra så har vi nog också väldigt svårt att lösa de övergripande frågorna som rör oss alla. Någon kommer då alltid att tycka att de har mer rätt än någon annan till det frågan berör. Ett parti som sätter vår gemensamma miljö främst är absolut centralt och grundläggande för det nya partiet och det måste syfta till att det ska bli en självklarhet för de andra partierna. Och det är väldigt bråttom!

  SvaraRadera
 7. Tack Majken, då är vi överens och har något att jobba mot.

  SvaraRadera
 8. Vad är det för struntprat om att kamp för icke-diskriminering skulle vara ett hot mot att sätta miljön främst? Det ena förtar inte det andra. Flumskola, förresten, vad är det? Det flummigaste man kan tänka sig är den pluggskola där man lär sig för betygen och inte på riktigt, en flumskola är där man ägnar sig åt att förvandla unga människor till pinnar som skall in i produktionen.

  För övrigt är det ju så att mp redan för femton år sedan drev de homosexuellas rättigheter, man var först att som parti ta ställning för deras olika rättigheter, nu är det bara kristdemokraterna som är motståndare.

  SvaraRadera
 9. Varför detta idoga angrepp på "nyliberalismen"? Cecilia hade blivit en utmärkt kulturminister! Det behövs rensning i socialistfloran av bidrag till "kultur" ingen vill se, ingen vill höra, ingen vill kännas vid.

  SvaraRadera
 10. Zeke Varg: Var det mig du reagerade på? Jag hoppas du förstod att jag menade att det var en förutsättning för att sätta miljön främst att man skutade diskriminera folk utifrån vad det än må vara. Dvs. att inte vissa grupperingar ska anse sig ha mer rätt än andra att särbehandla vissa människor utifrån vad det nu må vara. Att de är muslimer, talar långsamt eller lever med någon med samma kön. Jag kan inte tänka mig något mer meningslöst än att låta vissa människors egna personliga problem få styra att vi inte tar tag i miljöfrågor.

  SvaraRadera
 11. Läste i DN att stegö och hennes man tjänar 100.000 /månaden på dom olika befattningar dom har men inte betalat tv-lisens på 16 år och hade dessutom svart arbetande städ piga.

  Om man är studerande eller fattig här i sverige har man knappast råd med dom återbetalnings avgifter och böter som blir aktuella ifall man har tv men ingen lisens.Så jag själv har packat ner tv:n när jag varit arbetslös och inte haft råd.

  Att det skulle vara decenniets viktigaste kultur händelse är väl att över dramatisera en aning, men rika människor som står över vanligt folk och lagen en sorlig verklighet.

  SvaraRadera
 12. Socialisterna blev väl lite skitnödiga när den här Moderate kulturministern tillträdde. Synd att hon inte fick sitta kvar, det hade hon kunnat gjort. Hade varit på sin plats om hon hade kunnat röja lite inom public service.

  SvaraRadera
 13. Det var inte bara socialister som blev "skitnödiga". Som moderat kan jag inte anse annat än att public service är något gott och riktigt i en värld som är överkommersialiserad och fördummad. Public servide visar hur viktigt det är med sin verksamhet genom bland annat Kunskapskanalen.

  SvaraRadera
 14. Den åsikten som 23:13 förfäktar har jag hört från flera av mina konservativa vänner/släktingar. De hyllar kunskapskanalen och nåt som heter axxess (vet ej hur det stavas - har inte haft TV sedan dokusåporna började sprida dynga) men varför, varför röstar man på dem som vill ha nyliberal planekonomisk styrning av inte bara public servic utan hela samhället? Hela idén med den moderatledda regeringens politik är ju att marknaden ska styra och allt kommersialiseras. De jag känner som röstar borgerligt står ju helt främmande för tanken på den kommersialiserade och fördummande kulturen men röstar ändå borgerligt. Adolfsson Liljeroth är väl snäppet bättre än Stegö Chiló men trots allt har hon ju tagit bort målet om att kulutren ska vara en motvikt till kommersialismen och jobbar för det motsatta. Samt i övrigt tunnat ut och undergrävt det svenska kulturlivet.

  Jag fattar inte. På allvar. Kan inte någon, t.e.x. 23:13 förklara?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.