söndag 29 november 2009

Faktorn

Växthuseffekten är en följd av den mänskliga faktorn. Att sticka till Beijing för att julshoppa är också följd av den mänskliga faktorn.

Liksom att inte se sammanhang.

9 kommentarer:

 1. Den mänskliga faktorn
  När jag hoverade över jorden i min heliga kopter, såg jag att kriminella ligor hade tagit makten över människornas materiella försörjningsmöjligheter och andliga medvetanden. En förfärlig insikt var att människorna inte ville förstå detta. Många människor arbetar, med stor lust och grym omedvetenhet på, att stora skaror av människor, djur och växter INTE ska få någon framtid.
  De som får en framtid, kommer att tvingas åse de andras hädanfärd.

  SMÅ FRAMTIDER, UNDER ETT PARAPLY, SKULLE KUNNA SKAPAS MED DIG SOM MEDARBETARE
  OCH SOM ETT FRÖ, ISTÄLLET FÖR SOM OMEDVETEN FÖRDÄRVARE, SOM FÅR JORDEN ATT DÖ!

  SvaraRadera
 2. att din bild som vanligt va.

  SvaraRadera
 3. När Faktorn rycker skygglapparna från våra öron, och vi rycks med
  kan hitintills helt otänkbara saker börja hända.

  Ska vi ha en framtid så tror jag att det förenklar om vi ser sammanhang, och om vi har överblick och om vi ser orsak och verkan och att inte utvecklingen går för fort och blir för stor och flytande och korrumperad, för att vi ska kunna ta ansvar för oss själva och vår framtid!

  SvaraRadera
 4. Neoliberal Agendasön nov. 29, 03:45:00 em

  Växthuseffekten fanns långt innan människan befolkade planeten...

  Vad är det du vill säga?

  SvaraRadera
 5. Det är alltså, som uttrycket säger, "mänskligt att fela" och innebär att vi är utrustade med en egenskap som i förlängningen resulterar i att vi inte bara förgör vår egen art, utan alltihop, hela det levande livet. Tala om den felande länken!
  Indianen

  SvaraRadera
 6. Sluta predika undergången, Birger! Och läs på om klimatet.

  SvaraRadera
 7. Eftersom jag själv varit övertygad klimatkramare de senaste åren, men på senare tid - sen jag började titta närmare på olika källor - har börjat vackla i min tro, så finner jag detta citat från Birger intressant:
  "Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem. Människor utanför den lilla svenska tyckareliten kände naturligtvis inte igen sig. Politiker ansågs leva långt borta från verkligheten. Ny demokrati föddes som en följd av den välmenande lögnen och den hatfyllda lögnen kunde ta säte i parlamentet."

  Jag ser en samma problem med klimatfrågan, eller snarare - Det värsta med klimatdebatten är debattklimatet... Det är en från höga höjder dirigerad halleluja-kör som hävdar att koldioxiden är vår värsta fiende och det är människans fel att den finns i atmosfären. Att vilja nyansera denna doktrin skapad av en tyckarelit är idag närmast förbjudet. Vad har det för konsekvenser för demokratin?

  SvaraRadera
 8. NN, jag tror du missat att det definitivt inte varit från höga höjder som klimatdebatten tagit fart. Tvärtom, det go närmare 15 år att få etablissemanget att ta till sig alla de forskarrapporter som pekade på växthuseffekten. Majoriteten av politiker, fackföreningar och näringslisfolk förnekade problemet i alla dessa år. Det var som en blind fläck hos dem, de ville inte höra, de ville inte se. När de nu äntligen insett vad många av oss insåg redan på 80-talet så vore det märkligt om jag plötsligt, på grund av att "etablissemanget" äntligen vänt också skulle vända...

  Jag tillhör dem som, trots att jag talat om klimatfrågan så länge, anser att även de forskare som vill pröva argumenten skall ges ekonomiska resurser att få göra det - det är just detta, att ständigt ifrågasätta och kritiskt granska, som gör forskarvärlden trovärdig. Men jag finner inga som helst skäl att personligen ändra uppfattning, det finns hur många fakta som helst som talar för att människan påverkar klimatet och att koldioxiden är en av huvudorsakerna.

  SvaraRadera
 9. Koldioxiden är inte huvudorsaken till att människan påverkar klimatet!

  Är det inte troligare att det är koloxiden.

  Om jag vill påverka er kanske jag måste erbjuda er en trygghet, kanske en hel by.

  Skymning över världen.

  Gryning över Kalahari

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.