lördag 31 oktober 2009

Förnedringens dag....?

Rubriken syftar faktiskt inte i första hand på de 350 ombud som i onsdags trädde in i kongresslokalen i egenskap socialdemokrater och som idag kommer ut som socialmoderater.

De två stora partierna glider ju mot varandra , som två smörklickar på en het panna. När man sjöng Staten och Kapitalet på kongressfesten kunde man bytt ut det mot Sossar och Moderater...

Rubriken syftar istället på det faktum att jag är djurgårdare från födseln. Och Djurgården riskerar idag att få lämna Allsvenskan. Medan AIK tar guld. Förnedring.

Denna förnedring växer till grandiost format när man betänker att ett kvarterslag som Brommapojkarna håller sig kvar... Och att Djurgårdens gamla farmarklubb Åtvidaberg tagit steget upp i Allsvenskan.


Som djurgårdare anser jag att det vore helt logiskt om laget åker ur. Man behöver börja på ny kula, skaffa sig en idé, ta vara på sina juniorer, återskapa en djurgårdsidentitet, sluta köpa och sälja spelare som om de vore köttbitar som skall fylla de blårandiga tröjorna och skaffa sig snyggare bortashorts.

Förresten har jag har suttit på Mornington Hotell och käkat frukost och hört en styrelsemedlem prata vid bordet bredvid. Jag var på väg att bli AIK:are på kuppen.

Bilden föreställer Leif Chappe Eriksson och Leif Skiöld. En bra årgång. Leif Skiöld var sin tids oberäkneliga Martin Mutumba, håller med Mats Olsson om dennes storhet och tror att det är dennes bollglädje som avgör finalen.

11 kommentarer:

 1. Bara en fråga ang det senare: Varför då? Vad fick du höra?

  //Monica, ängel från födseln.

  SvaraRadera
 2. Trots att det handlade om Djurgården och fotboll hödes inte ett ord om Djurgården och fotboll, utan om Bolag och pengar och egna särintressen.

  SvaraRadera
 3. Socialmoderatarna, bra uttryck.
  Mia

  SvaraRadera
 4. Samma sorg här, Birger. Spelglädjen i DIF har lyst med sin frånvaro hela säsongen. Klubbkänsla skapar man inte genom att krafsa ihop spelare från jordens alla hörn med hjälp av plånboken. Stefan Rehn gjorde rätt som tröttnade på DIF-ledningens attityd och drog. Hans Änglar har den rätta glädjen. Säger en som sett DIF från bröderna Tvilling via Jompa och Sump-Hugo fram till årgång Chappe. / Hubbe

  SvaraRadera
 5. Den du syftar på och som pratade skit på Mornington är förstås Douglas Roos. Förskräckligt att han tagit plats i styrelsen! En cynisk och girig affärsman som blivit stenrik tack vare spelmissbruk och förstörda liv, han sålde sitt spelföretag och blev stenrik, men stenegot sitter nog fan ´kvar!

  SvaraRadera
 6. AIK, AIK, AIK!!!!!!!!!!!
  DU E HALVT FÖRNEDRAD!!!!

  SvaraRadera
 7. Bilden säger ju allt, det var sextitalet. Då kanske blåränderna var bra...

  SvaraRadera
 8. direkt men den här analysen tycker jag kan stämma rätt bra på övriga områden med:

  Man behöver börja på ny kula, skaffa sig en idé, ta vara på sina juniorer, återskapa en djurgårdsidentitet

  om man tänker på andra djurgårdar vill säga... t.ex. skogen.

  SvaraRadera
 9. Appropå Socialmoderater... Så gillar Fredrik Reinfeldt med partivänner också att sjunga med i "Staten och kapitalet" på fester".vilka rebeller som är oberoende från stat och kapital vi har i det här landet! :-)

  SvaraRadera
 10. Hej Birger!
  Jag och säkert många med mig skulle verkligen vilja ha en lite mer djupgående analys om kongressen och hur och i vilken mån S går åt "höger" eller vad man nu vill kalla det.
  Vad jag förstod så ogillar många att man bla försöker ta makten från kommunerna..vad vet du om det?
  Vänlig hälsning
  H H

  SvaraRadera
 11. Henrik: Skriver en del om det i dagens blogg. Konkret kan man väl nämna synen på vinster i skola och vård, det har ju tidigare varit en avgörande skillnad mellan s och några av de borgerliga partierna. När det gäller kommunerna så har det väl ofta varit så att S vill lagstifta om vad kommuner skall göra, har inte grepp på om det blev mer av den varan på årets kongress.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.