söndag 14 juni 2009

Regnet det bara öser ner, men läs gärna...

... den här. Har visserligen skrivit om både boken och ämnet förr, men det är ju inte så vanligt att DN utmanar sig själv.

5 kommentarer:

  1. Intressant tanke.
    Kräver dock att flera än du och jag är "utshoppade".

    SvaraRadera
  2. Det är bara ett problem. Etablissemanget, precis som det nämns i artikeln. Dom kommer aldrig att gå med på det med kortare arbetstid & lägre lön efter som dom då INTE kan behålla sina MAKTPOSITIONER!
    Det är vad det handlar om. Och så här har det sett ut hela tiden tillbaka i tiden med klyftor & trakasserier. För om etablessemanget inte gör det så blir dom rädda att nån annan ska göra det dom gör & då blir dom av med makten. Så för att behålla makten så måste dom expandera för att behålla positionerna & expansionen gör att vi blir fler Människor hela tiden, vilket i sin tur gör att andra arter får betala det priset med reduktion & undergång + att miljön blir för störd.
    Grattis! Människan har byggt en hel värld på Männikor som hela tiden måste visa att dom ÄR NÅGONTING, för ÄR man ingenting gentemot andra så får man inte behålla makten eller nån respekt.
    Här kan man snacka om att Människan har byggt en hel Värld på dålig självkänsla.

    / Realist

    SvaraRadera
  3. Ser ju lite tunt ut att söndagspredikan bara hänvisar till tidigare inlägg. Men det här var riktigt söndagsgodis! Hur har jag kunna missa Keynes barn-barn?
    (Känns lite märkligt - för den som hänger på den här skapligt inflytelserika f.d-partiledar-bloggen vars huvudbudskap i åratal varit just att vi, av hundra goda skäl, borde dra ner arbetstiden - att BS inte omnämns i DN -intervjun...Men det kanske inte är så märkligt...?)

    SvaraRadera
  4. Anledningen till det eviga tjatet om tillväxt är att det penningsystem vi är födda in i och inte ser eller ifrågasätter kräver det. Nästan alla pengar som sätts i cirkulation är skulder till privatbanker som det ska betalas ränta på, därför finns det alltid för lite pengar för att det ska räcka till räntan. Därför måste det hela tiden tas ut fler lån för att dölja detta. Detta tjänar de privata bankkartellerna enorma gratisluncher på och det ger dem den verkliga makten över de västländer som kallar sig demokratier. Därför är man mycket noga med att detta aldrig nämns, inte ens i högre ekonomutbildningar.
    En bra 47 min. video som förklarar
    - Money as Debt -

    SvaraRadera
  5. Länken fungerade inte i föregående kommentar, här är den:

    http://video.google.com/videoplay?docid=-2550156453790090544&ei=mLX3SaiyIqeg-AGWhq2ECw&q=money+as+debt+full

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.