tisdag 31 mars 2009

Redan sagt...

Som vanligt finns inget att tillägga, när denne krönikör sagt sitt. Som i senaste krönikan, där han bland annat skriver så här.

"Populärkultur har aldrig någonsin påverkat någon enda människa – i alla fall inte i negativ riktning. Ingen blir påverkad av våldsamma tv-spel, ingen blir påverkad av tv-serier som framställer unga tjejer som idioter och unga män som neandertalare."

Resten finns här.

8 kommentarer:

  1. Under en livslängd påverkas man av så mycket att det, så att säga, jämnar ut sig. Förhoppningsvis får hans barn intryck även från andra håll än av dåliga datorspel.

    SvaraRadera
  2. Underbart med Elvislåtar ...

    //ninni

    SvaraRadera
  3. håller med. oförglömlig är också krönikörens inlägg om undergångsstämningen i rapport förra julen när handeln såg ut att sjunka trots övertygande reklam från Svenskt näringsliv...

    SvaraRadera
  4. Det är klart att tv och spel påverkar, precis som allt annat man är med om påverkar. Däremot är det inte så entydigt hur det påverkar.

    Att påstå att de som spelar våldsamma spel blir våldsamma är helt enkelt inte sant. En del blir säkert mer våldsamma, men mycket forskning visar också på den motsatta effekten.

    Att sedan journalister inte kan läsa forskning utan förstår "kanske inte så enkelt samband mellan spel och beteende" som "tv-spel påverkar inte" är ett helt annat problem...

    SvaraRadera
  5. Vad tycker du om det här? http://www.youtube.com/watch?v=UF-vmcaI_mk

    Det måste väl kännas ganska pinsamt att se sig själv göra bort sig så!?

    SvaraRadera
  6. Anonym 18:39 Tja, det får man väl tåla.

    SvaraRadera
  7. Suveränt inslag på Youtube!

    Som gammal miljöpartist känner jag naturligtvis igen tillvägagångssättet. Man behandlar i dag Sverigedemokraterna på samma sätt som man behandlade Miljöpartiet på 80-talet. Det kallas UTDEFINIERING. Sverigedemokraterna får inte vara med i leken.

    SvaraRadera
  8. I den här frågan Birger, så håller jag helt med dig.

    Moralpanik har funnits länge. Kommer förmodligen alltid att finnas. Din generation kanske inte hann uppleva moralpaniken om Elvis men du bör vara välbekant med den. Innan dess var det jazzen... efter det var det hårdrocken (70-talet), videon (80-talet), rollspelen (90-talet)... och idag är det Internet, datorspel, nätspel.

    Och konstigt nog... trots att ungdomarna alltid utsätts för dessa faror... så lyckas mänskligheten överleva. Tänka sig...

    Tänk om det är samma sak med klimatpaniken... att vi kanske överlever i slutänden? Hmmm...

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.