onsdag 7 maj 2008

Inte ens kd-strategi räddade Clinton...

Det hjälpte inte för Hillary Clinton att lova sänkt bensinskatt inför sommarens semestrar, trots att hon drivit frågan löjligt hårt. Obama vågade hävda att det var populism. Men kopplade inte detta speciellt till klimatfrågan, utan till att sänkningen skulle vara så liten att den inte skulle spela någon roll...

Skulle Obama vinna kommer republikanerna kanske att göra bensinskatten till en valfråga i presidentvalet. Och kanske blir det vinnande bland de omedvetna och bittra, precis som i Sverige, där skupelfria kristdemokraters löften om sänkt bensinskatt förmodligen knep de röster som krävdes för regeringsskifte...

Tänk, det var inte länge sedan kristdemokraternas ungdomsförbund till och med gjorde utomparlamentariska aktioner för sänkt bensinskatt... Kanske kan de blir rådgivare åt John McCain. Och vad säger Feministiskt Initiativ om Hillary Clintons vurm för sänkt bensinskatt?

19 kommentarer:

  1. Vad anser Kristdemokraterna om bensinskatten idag? Har de ändrat sig och börjat uppträda kristet?

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  2. Katolska kyrkan

    - jur rätt stat= fick fra och sen ita enhetsstat. Ita rätt enligt folkrätten (full kontroll av sitt territorium) att integrera sitt land. Skett tidigare (Avegnon).
    - EU och religionsfriheten= avskaffa KK (monopol kristendomen påstår dom= sätt ö någonstans eller avskaffa). Stödjer politiska partier (kd) trots evangeliets förbud för stöd till religiösa partier
    - lögn för skydda sitt eget
    - outvecklade skitstövlar= vem har något att lära av dom (bättre å splitras och inte stanna kvar i denna lögn- och mördarorganisation)
    - pedofili = vad godheten vill lära ??? Pga denna satans kyrka (manipulationsverktyg av satan, varit tidigare under 2000 år= skitkyrka)
    - alla sanna har varit emot (Guds rikes hemligheter)= dom följer inte sanningen
    - Aids, smittor, invandring etc= vem är dom att göra sina inkompetenta analyser och bidra till mord och lögnens egna ord (bla i Aids- och kondomfrågorna). Tjänstefel och inkompetens = och då kanske mord etc därav dödsstraff med tortyr är lämpligt. Så skedde ju på 1600-talet då Guds armé följde sanningen. Det var ett pack. Avlatstanken= jfr religiöst parti etc idag (dom följer absolut inte evangeliet= ulvkyrka)
    - säljer in med filmer etc (väck med allt sånt= sanningen, sanningen och sanningen)
    - det är farliga individer (liksom falska ulvkräk i Sv) = ulvar i fårakläder (leende skitstövlar, inkompetens och ondskans attribut). Det är verkligen så på ett metafysiskt (vetenskapligt) plan. Liksom Ulf Ekman etc. Makt korrumperar och det finns ytterst få bra religiösa (organiserade) = bära frukt.
    - bättre å förbjuda kk i Sverige= diktatur (krav demokratiskt etc)
    - sen finns ju en del bra= rimligen skulle man följa en S pol (om man inte manipulerar, infiltrerar) = Jesus röda nattvardsvin (gemenskap)

    Har man inte sanningen (i dess fulla dräkt) vinner man inte

    Kd= moralism och falskhet (vill ju knulla arbetartjejen i röven) och liberalism (samma falska dräkt= jordiska materia)

    SvaraRadera
  3. Kristdemokraterna vill i dagsläget höja Bensinskatten och det finns inget som pekar på att KDs strategi innan valet om sänktbensinskatt tog röster snarare tvärt om...

    SvaraRadera
  4. Förstår ärligt inte vilka som är troende som vill rösta på KD längre inte jag, att man vill ha ett starkt försvar tycker jag är obegripligt (med tanke på jesus lära) och mycket annat i deras politik.


    //per the beliver

    SvaraRadera
  5. Förstår ärligt inte vilka som är troende som vill rösta på KD längre inte jag, att man vill ha ett starkt försvar tycker jag är obegripligt (med tanke på jesus lära) och mycket annat i deras politik.


    //per the beliver

    SvaraRadera
  6. Förstår ärligt inte vilka som är troende som vill rösta på KD längre inte jag, att man vill ha ett starkt försvar tycker jag är obegripligt (med tanke på jesus lära) och mycket annat i deras politik.


    //per the beliver

    SvaraRadera
  7. Förstår ärligt inte vilka som är troende som vill rösta på KD längre inte jag, att man vill ha ett starkt försvar tycker jag är obegripligt (med tanke på jesus lära) och mycket annat i deras politik.


    //per the beliver

    SvaraRadera
  8. Hej

    Miljöpartiet driver inte frågan om höjda bensinpriser. Peter Eriksson är livrädd för den frågan - han kan förlora röster i Kalix och förlora sin riksdagsplats och därmed sina ambitioner att bli minister. Eriksson och Wetterstarnad gillar att flyga - det är ingen rolig granskning att ta del av deras flygande till när och fjärran.

    Robban

    SvaraRadera
  9. Människor måste ha råd att förflytta sig i vårt glesbefolkade land. Detta glöms ofta bort i debatten. Det går alltså inte att bara höja bensinskatten utan att leverera ett minst likvärdigt alternativ.

    SvaraRadera
  10. Hur är det med Schlaugs eget flygande och bilkörande?

    SvaraRadera
  11. Eftersom vi har behov av att flytta på oss, så har vi rätt att göra det på vilket sätt och till vilket pris som helst, även om det på sikt innebär att vi aldrig mer kan flytta på oss.

    SvaraRadera
  12. Anonym 17:59

    Hur är det ställt i päran?!?

    SvaraRadera
  13. Kära kl 19:41!
    Eftersom jag har sjukdomsinsikt, är svaret: MYCKET ILLA!

    Mvh
    "Klockan 17:59"

    SvaraRadera
  14. Jag svarar inte på inlägg där det inte finns någon underskrift eller namn.

    Gröna Tankar: Ja, kd har bytt åsikt efter valet. Huruvida detta är kristet eller inte, må man fundera över. Delar av den kristna högern i USA menar väl fortfarande att koldioxid påskyndar vägen till den yttersta dagen så det är bara att köra.

    Magnus: Nja, jag håller inte med, kd drev frågan för att vinna röster (vilket man ju efter valet berättade utan att rodna), och nog fanns några tusen som valde kd för just den frågan. De som valde bort kd pga bensinfrågan lär ha röstat på något annat borgerligt parti.

    Robban: Menar du att mp i sitt budgetalternativ inte höjer bensinskatten? Kan jag inte tänka mig.

    SvaraRadera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  16. Vist var det därför man drev frågan men valanalysen och de klena stödet i speciellt berörda orter talar tycker jag ett tydligt språk, kristdemokraterna fick inte mer röster pga frågan snarare mindre... men det är möjligt att Moderaterna fick fler.

    SvaraRadera
  17. Skulle gärna velat vara med i ett samhälle på jordens vilkor.

    Är ni dumma eller vad?

    SvaraRadera
  18. Ett samhälle på jordens villkor? Om man därmed menar "på naturens villkor", då är vi inne på "äta eller ätas-linjen". Ty naturen kan vara ganska grym, ur mänsklig synpunkt. Det är just för att freda oss mot "djungelns lag" som vi bildar samhällen. Inte sällan uppstår då krockar med naturen. Därför gäller det för oss att lyssna in dess budskap till oss, så att vi lär oss gestalta en bra balans-akt mellan natur och kultur.

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  19. Jag fattar inte, om man har google-konto, vad ska man då skriva in under "användarnamn" respektive "lösenord"?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.