tisdag 27 november 2007

Jag fick ett brev från betongindustrin...

Efter valet 1994 fick jag ett brev från Betongvaruindustrins Riksförbund. Man protesterade mot att jag ibland använt begrepp som Betongsossar och Cementhäckar om diverse politiker som vägrat att ta vettiga beslut för miljön.

Betongvaruindustrins företrädare ville tala om för mig att "betongen haft stora uppgifter" och att betongen är ett "i alla avseende sunt och naturligt byggnadsmaterial som inte utgör någon egentlig miljöbelastning". Nu ville man få mig att sluta använda ordet betong "i slagordsdueller refererade i media".

Man avslutar brevet, som är underteckna av Ulf Redtzer, med att berätta att man, trots sina tvivel om min goda vilja, gärna står till "Ditt och partiets förfogande med ytterligare information om materialet betong".

Under många år hade jag detta brev, inramat, på väggen i riksdagens övernattningslägenhet. Det var på något sätt ett kvitto på att någon därute hört vad man sagt...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Angående gasledningen. Så fort jag läste din underrubrik så kom jag att tänka på en artikel av journalisten William F. Engdahl som varit publicerad på Asia Times, jag hittade igen den hos Financial Sense Editorials The Emerging Russian Giant Plays its Cards Strategically. En lång och tämligen upplysande geopolitisk artikel som börjar med några ord om toppmötet i Paris mellan Putin, Chirac och Merkel.

//steelneck

Lasse sa...

Det sätt som Carlgren flinar sig igenom och förbi den här frågan så är jag säker på att han döljer ngt skumt.

Hasse Bildoktorn sa...

Betonghäckarna tycktes vara förorättade. Förbålt roligt! När kommer boken om dina år i politiken?

Monica sa...

Slutade du använda orden betong och cement efter detta brev?

Birger Schlaug sa...

Monica: Nej, frekvensen ökade nog något...:-)
Hasse: Vet inte.
Lasse: Carlgren uppträder ofta så, vilket nog mer beror på att han är oerhört stressad och nervös - och djupt obekväm med sitt uppdrag.
Steelneck: Tack för tips.

Starvid sa...

Snacka om dålig stil av Carlgren.

Anonym sa...

Sen när är miljöpartiet för naturgas? På vilket mandat skriver Eriksson debattartikel med Sahlin och Ohly i denna fråga? Eriksson kör ett eget race med kärnkraft och naturgas - allt för att blidka (s).

Robin

Anders sa...

Drar mig till minnes en Lindemannare, där Hasse i sketchen sluddrar fram på ett svårefterhärmligt men fantastiskt kul sätt "schemeent åuo betånnginsctitutet"

Nu har jag svaret på varför, tack Birger!

:-)

Mvh
Anders

Simon R sa...

Mera betong!
http://dfg.rosnix.net/skivor/en_mur_i_ditt_fonster/mera_betong.mp3