fredag 5 oktober 2007

Grattis Jimmie Åkesson, nu börjar dom närma sig sd...

Så börjar då marchen till valrörelsen. Förflyttningar i riktning Sd påbörjas. Och, var så säker, den kommer att fortsätta. Det är partistrategi. Det gäller att rädda marginalväljare. Därför föreslår sossarna att människor som fått uppehållstillstånd i Sverige, skall hålla sig till vissa utpekade kommuner.

Det är befängt - har man fått uppehållstillstånd i Sverige så har man. Då skall man vara en fri individ. Annars börjar vi sätta upp ännu fler regler för Den andre. Lever vi i ett mångkulturellt samhälle så gör vi, då skall regelverken gälla alla lika.

Tillbaka till partistrategier...

När miljöpartiet fick opinionssiffror som pekade på riksdagsplats första gången så förflyttade sig alla riksdagspartier, bortsett från moderaterna, i riktning mot mp. Miljörelaterade frågor lyftes upp, förslag lades och retoriken skärptes för miljön - men mot miljöpartiet.

När Fi bildades, och tycktes växa i obehaglig takt, rörde sig alla partier, utom moderaterna och kd, i riktning mot Fi. Feministiskt relaterade frågor lyftes upp, förslag lades och retoriken skärptes för feminism - men mot Fi.

Så har då Sd hamnat nära spärren till riksdagen. Och de allra flesta partier kommer att lyfta frågor så att de kan konkurera med Sd. Förslag kommer att läggas, retoriken balansera för att ge potentiella Sd-sympartisörer lagom doser Sd-politik samtidigt som den riktar sig mot Sd.

Det är alltså inte alls konstigt att sossarna nu lägger förslag som innebär att människor som fått uppehållstillstånd skall leva i kommunarrest i det fria landet Sverige. Det är bara ett naturligt sätt att ro hem marginalväljare. Ynkligt? Javisst! Partistrategi? Javisst.

Oavsett vad man anser i sakfrågan bör man ställa sig frågan, för att förstå politikens inneboende logik: Hade sossarna lagt förslag om att människor som fått uppehållstillstånd i Sverige måste befinna sig i beslutad kommun om inte Sd hade legat och nosat på fyraprocentspärren?

Självfallet inte! Då hade man hånat den borgerliga regeringen för att lägga sådana förslag, varit upprörda och tala om borgarnas cynism. Detta är ett av alla de skäl jag har för att, trots att jag uppskattar delar av sossarnas ideologi, ogilla partiet.

Bilden föreställer Mona Sahlin och Jimmie Åkesson inför den märkliga debatt man hade i TV4. Bilden är lånad från DN. Jag låter den vara liten. Som en politisk markering.

15 kommentarer:

  1. Ynkligt? Javisst! Titta
    hur det blev med med Ny demokrati! Socialdemokrater och moderater tog över stora delar av deras flyktingpolik. Bert Karlsson är säkert gla och nöjd.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är säkert fler än Bert som är glada och nöjda. Verkligheten börjar hinna i kapp även reservatsboende politiker...

    SvaraRadera
  3. En klockren analys.
    Marie GU

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Märklig hållning. Alla ersättningssystem medför någon form av motprestation. Studiemedel, a-kassa, försörjningstöd...men nej introduktionsersättningen ska vara annorlunda "för att vi lever i ett mångkulturellt samhälle". Hmm...märklig hållning tycker jag.

    Mvh

    SvaraRadera
  5. Ja men snälla Luciano, riksdagsledamot för sossarna. Menar du att motprestationen skall vara någon form av kommunarrest? I så fall är du väl ändå uteoch cyklar !
    Grrreenline 2

    SvaraRadera
  6. Måste tyvärr hålla med anonym - Astudillos kommentar var verkligen "off" för att nu använda ett snällt uttryck. Själv har jag som sosse argumenterat mot detta förslag länge - det framförs med betydande envishet av kommunalrådet Anders Lago från min hemkommun.

    Eftersom jag är en snäll männsika som tror got om mina medmänniskor (också kommunalråd) så kan det kanske vara på sin plats att påpeka att vi just i Södertälje har ett problem (ett verkligt sådant) relaterat till frågan. Det finns nämligen inte tillräckligt med bostäder i kommunen varför nyanlända inhyser sig hos vänner, släkt etc. Det innebär att en inte obetydlig trångboddhet uppstår med därav följande störningar. De nyanlända är alltså inte för många i sig utan för många för det tillgängliga antalet bostäde. Sen är klart at de också kan sägas anstränga andra kommunala resurser och på sikt kosta lite men...

    Frågan är alltså hur man löser bostadsbristen. Lagos lösning är den som nu föreslagts av Astudillo m.fl. att hindra folk från att flytta till Södertälje. Min lösning skulle vara att få fart på bostadsbyggandet.

    SvaraRadera
  7. Kom ner på jorden!
    Besök Malmö, Helsingborg eller Landskrona. Där börjar det bli glest mellan de etniska svenskarna...
    Vi lever inte i ett mångkulturellt samhälle. Samhället närmar sig i stället en fullständig krackelering, en ekonomisk och social katastrof.

    SvaraRadera
  8. Sd är en skapelse av de övriga partierna. När dessa partier inte tar människors oro på allvar, då proteströstar man på Sd. Detta förstår väl vem som helst. Varför fortsätta förneka de problem som massinvandringen för med sig?

    SvaraRadera
  9. OK, man kan väl ha olika synpunkter på invandringen och flyktingmottagning - men vad man än anser om detta så menar jag att någon form av "kommunarrest" är orimlig som "lösning" - särskilt om man fått uppehållstillstånd.

    SvaraRadera
  10. misstaget många gör är att utmåla flyktingar som problem istället för resurser. Sverige är i stort behov av att få in nya människor i landet om vi vill upprätthålla vår välfärdsstandard. Däremot har Sverige stora problem med diskriminering, social utsatthet och främlingsfientlighet. Det är när man tror att problemet är flyktingar som man lägger ett sånt förslag och när man inser att problemen är de sistnämnda som man förstår vikten av att jobba på andra sätt.

    SvaraRadera
  11. Du har fel, Maria.
    Den massinvandring vi haft och har skapar i sig problem, och det största problemet är att en del av oss har så svårt att erkänna det. Det handlar alltså inte om främlingsfientlighet. Men vi kan inte leva med skygglappar. Under mycket kort tid, ett par decennier, har Sverige varit vidöppet för ett stort antal människor från hela världen. Ett enda exempel: I Malmö är andelen skolelever med invandrarbakgrund 43 procent. Klart att detta skapar problem på tusen och ett sätt och gör det också. Om någon för 25 år sedan sagt att om 25 år ska andelen barn med invandrarbakgrund i Malmös skolor vara nära hälften hade vederbörande bemötts med skepsis. Ett annat exempel: i dag finns det i Malmö 50 000 personer med islam som religion. Vad innebär detta? Och vad innebär detta om 10, 20, 30 år?
    Varför Sverige skulle vara "i stort behov av att få in nya människor i landet om vi vill upprätthålla vår välfärdsstandard" är svårt att förstå. Skapa i stället bra villkor för barnfamiljerna så att vi får fler barn; i dag är nativiteten på tok för låg bland etniska svenskar. Här kan man tala om resurser. Det är alltså en politisk fråga.

    SvaraRadera
  12. För det första är det en myt att Sverige har haft någon form av massinvandring. Sverige har fört en restriktiv flyktingpolitik sedan 70-talet. det är otroligt svårt att få uppehållstillstånd i sverige, och asylprocesserna är utdragna och inhumana.

    Att Malmös skolor har elever med 43 procent utländsk härkomst är inte något problem enligt mig. förklara gärna vad du menar med detta. På samma sätt försöker du insinuera att det skulle vara problematiskt att människor har en viss religion. Det är också helt oförståeligt för mig. I Sverige har vi religionsfrihet och alla har rätt att utöva den religion de vill.

    När det gäller barn, menar du verkligen att det skulle vara bättre om etniska svenskar fick fler barn än om invandrade familjer fick det? Det är verkligen ett skrämmande synsätt. Både för att du graderar människor som bra och mindre bra, och för att du vill styra människors rätt att bestämma över sitt liv. (För övrigt, om man ska se det rent krasst ekonomiskt, är det fullkomligt idiotiskt att vilja få fler barn att födas i Sverige för att gå igenom hela det svenska skolsystemet och få läkarvård i 18 år - det kostar otroligt mycket pengar, till skillnad från om någon kommer till Sverige med utbildning klar)

    Hela ditt svar genomsyras av främlingsfientlighet och xenofobi. Trist. Försök vidga dina vyer och se världen från ett större perspektiv.

    SvaraRadera
  13. "För det första är det en myt att Sverige har haft någon form av massinvandring." - Det är ingen myt. Öppna internet för statistik. Exempel: städer som Malmö, Göteborg och Helsingborg har i dag 20-25 procent invandrarbefolkning. I Helsingborg t ex består stadsdelen Söder till största delen av invandrare från jordens alla hörn. Kommer man dit som infödd svensk känner man sig som främling i sitt eget land. Återigen: om någon för 25 år sedan sagt att detta är framtiden för Helsingborg, hade vederbörande bemötts med skepsis.

    "Att Malmös skolor har elever med 43 procent utländsk härkomst är inte något problem enligt mig." - Välkommen till verkligheten! Det är just detta som är det värsta: förnekandet.

    "På samma sätt försöker du insinuera att det skulle vara problematiskt att människor har en viss religion. Det är också helt oförståeligt för mig." - Islam är inte vilken religion som helst. Islam gör ingen åtskillnad mellan religion och politik. Ett råd: lär om islam och se hur det ser ut i de muslimska länderna.

    "När det gäller barn, menar du verkligen att det skulle vara bättre om etniska svenskar fick fler barn än om invandrade familjer fick det?" - Självklart! Landet är ju vårt och det är vi som befolkar det. Eller vill du att svenskarna ska flytta ut och överlämna landet åt t ex Irak?

    "Det är verkligen ett skrämmande synsätt. Både för att du graderar människor som bra och mindre bra, och för att du vill styra människors rätt att bestämma över sitt liv." - Men Maria, varje folk har väl så mycket självbevarelsedrift att att man främst värnar om sig. Det handlar alltså inte om att gradera människor. Och har du aldrig tänkt tanken att massinvandringen styr över VÅRA liv?

    "För övrigt, om man ska se det rent krasst ekonomiskt, är det fullkomligt idiotiskt att vilja få fler barn att födas i Sverige för att gå igenom hela det svenska skolsystemet och få läkarvård i 18 år - det kostar otroligt mycket pengar, till skillnad från om någon kommer till Sverige med utbildning kla." - Om vi ska tala ekonomi innebär massinvandringen en katastrof. För övrigt visar du ju här vilket värde du tillmäter våra svenska barn!

    Till sist: främlingsfientlig är jag inte. Jag avskyr sådana partier.

    SvaraRadera
  14. Anonym! Så bra svarat på den Svenskfientliga Maria Ferm.
    Jag är över 30 år och det enda man har hört talas om sedan tonåren är hur synd det är om invandrare. ALLDRIG att jag har hört någon tala om något som kan vara för gagn för oss etniska Svenskar.
    Alla tycker lika dant som man träffar på jobb, skola, resor osv. men sedan när det är dags att rösta så fjäskar politikerna till max sista månaden innan val och människor säger- men vi ger dom en chans till.
    Helt åt H-E. Är bara var fjärde år och dom kastar bort sina röster till ingen nytta. Och dom som inte röstar alls är nästan värre. I många länder krigar man just för sin rösträtt. Rösta hellre blankt. För då blir det riktigt statistik åtminstone. Inga skolavslutningar i kyrkan, moralen är sämre hon utlåndska invånare generellt. Jobba på Rosengård i Många år och socialtjänsten likaså och många beter sig som djur. Och allt jag sett och hört hade ni alldrig trott på ändå för många lever efter och tror fortfarande på vad politiker säger. Lika seriösa som bostadsmarknaden i Sverige. Öppna ögonen. Finns många bra människor som alla säger. Klart att det finns. Men betydligt fler procentuellt än Infödda Svenskar är bara en börda. Med allt vad det innebär som implementers i samhället. Moralen. Aggresiviteten osv!!!!! Dom kommer hit som gäster och ganska många bara pissar på våran snällhet. Tycker att det är mesigt och ett bögigt beteende. Hjälp nu moder SVEA i nästa val så att vi inte lever i ett U-LAND om 20 år. Man är inte rasist bara för att man värnar om sitt land. Punkt!

    SvaraRadera
  15. De invandrare/flyktingar som är självförsörjande skall naturligtvis ha rätt att bo och arbeta där de önskar! Däremot om man blir försörjd med bidrag så får man helt enkelt acceptera att bo på det ställe man blir anvisad, man har ingen rätt att "kräva" något.

    Om situationen var den omvända, jag tvingades fly från Sverige, skulle jag vara tacksam över att bli mottagen i något land. Om jag dessutom blev försörjd av mottagarlandets invånare så skulle jag inte finna det det minsta konstigt att bli anvisad bostad. Jag skulle aldrig drömma om att "kräva" att jag minsann skall få välja var jag skall bo och att det är landets "skyldighet" att ordna samt bekosta en bostad åt mig där! Om jag kom med dessa krav skulle jag inte bli det minsta förvånad om jag sparkades ut med omedelbar verkan ...

    (För de som lever i villfarelsen att Sveirge har restrektiv invandring rekommenderas denna länk: Myten om den restriktiva flyktingpolitiken)

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.