måndag 23 april 2007

Leijonborg går - fortsatt betongliberalism?

Äntligen tycks man kunna se ljuset i den betongtunnel där Leijonborg och hans rådgivare låst in folkpartiet. Grattis, socialliberaler!

Frågan är om man skall välja den militäristiske Jan Björklund till efterträdare. Det blir ett skräcktest. Vad är det för fel socialliberalen Ullenhag? Förutom att han är man?

9 kommentarer:

  1. Jag är överväldigad över att så många som inte röstar på folkpartiet och aldrig kommer att göra det, har sådan omsorg för vem som skall bli partiledare. Och sådan omsorg över vilken politik man skall föra.

    Om det är betongliberalism att kräva ordning och studiero i skolan, om det är betongliberalism att försöka bryta utanförskapet och få fler i arbete, om det är betongliberalism att de som går ur grundskolan skall kunna läsa och skriva, ja då vill jag ha mer betongliberalism.

    Jag väljer det varje dag framför grönt flum med belöning för att man inte arbetar som friår och medborgarlön.

    Min förhoppning är att Jan Björklund leder folkpartiet i valet 2010. Att de som inte gillar folkpartiet inte heller kommer gilla honom är ju fullständigt ointressant. De räcker med de föräldrar som nu ser en ljusning inom skolpolitiken. Bort från många år av flum och försumelser.

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Det är väl naturligt att de gröna människorna vill se någon som ligger i konflikt med både centern och kristdemokraterna som partiledare för folkpartiet. Dom gröna (från vilken planet kommer dom?) har ju vädrat idén om regeringsbildning mellan sossar, de gröna och t ex folkpartiet! Så, Tommy, du får se det som en strategisk bedömning.

    SvaraRadera
  3. Göran Persson (s) visste nog inte hur rätt han skulle få i riksdagens partiledardebatt i januari i år. Då sade han: "Herr talman ... Lars Leijonborg ska inte vara alltför kategorisk om sin egen framtid. Det blir så smärtsamt när partistämman samlas."

    Det blev smärtsamt. Det gjorde ont. Och nu kanske Leijonborg får anledning att ångra försämringarna i a-kassan. För av hans partikamraters rejäla ovilja mot honom att döma är det långtidsarbetslöshet som väntar.

    SvaraRadera
  4. daniel, glöm inte att forna riksdagsledamöter får medborgarlön.

    SvaraRadera
  5. Folkpartiet är traditionellt sämre på auktoritär styrning än M och Kd. Och vi är sämre på marknadsliberalism än M och C. Frågan är, om vi inte styr mot socialliberalism och utmanar S om rösterna, har vi något att komma med då? Varför skall Sverige ha tre partier med likvärdig profil att slåss om samma röster? Varför skall vi gå under när vi försöker ta röster från M och C när vi kan ta dem från S? Vi kan börja omställningen till socialliberalism med att bitchslappa alla som kallar oss snällister.

    SvaraRadera
  6. Betongliberalism?
    Batongliberalism snarare. Snällism? Det är väl ett internt nedsättande fp-begrepp, myntat av Maria Leissner, som betyder att man inte tror att kurder i allmänhet hatar kvinnor.

    SvaraRadera
  7. Tommy! Omsorg om andra skall man ha - det gäller även omsorg om folkpartiet...:-) Allvarligt talat så föredrar jag den socialliberalism som t ex Ullenhag står för än den politik som Björklund är symbol för. Och ingen kan väl säga annat än att det är en ganska stor skillnad... Om inte annat kan man ju läsa Ullenhags debattinlägg.

    Vad gäller miljöpartiet så vet jag inte riktigt vad de står när det gäller basinkomst och friår idag - antar att man gillar friår, men har svårt att formulra idéerna om basinkomst.

    SvaraRadera
  8. Jag är väl medveten om det, Johan. Förstör nu inte en bra retorisk poäng med riksdagsledamöternas vidlyftiga förmåner :)

    SvaraRadera
  9. Tommy, om man inte aspirerar på att nå nya väljare kan man utse Jan Björklund till partiledare. Han har förmodligen stöd inom partiet, men jag kan garantera dej att han inte kommer att attrahera nya väljare. Jag är gammal nog att komma ihåg Westerberg-effekten, söker vi nåt sådant får vi söka partiledare med andra ideal och egenskaper.

    Jag kommer ihåg en debatt i SR mellan Jan Björklund och (tror jag) Wilhelm Agrell just innan Irak-invasionen. Maken till militäristisk och okänslig person får man leta efter.

    Vägval för fp, förnyelse eller more of the same...

    BTW, när jag gick i skolan (på den s.k. sosse-tiden) fick vi lära oss att försummelser stavas med två m... ;-)

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.