onsdag 21 mars 2007

Vad är Toblerone mot sladder och förtal?

Ibland vill man sjunka genom jorden. Därför att det man ser är så pinsamt. Den så kallade dokumentär som Erik Fichtelius och Göran Persson åstadkommit är just så pinsam. Det som sägs och visas i den så kallade dokumentären är snaskigt, pösigt och taktlöst.

Varje uns av den statsman Persson vill vara - och ibland också varit - rinner av. Han reduceras till en pinsamhet. Kanske förstärks detta av klippning, redigering och Fichtelius behov av att distansera sig från den kritik som gått ut på att han varit Perssons förbundne lakej. Jag vet inte. Men jag vet att jag är glad över att mitt gamla parti inte, trots ihärdigt tjatande, lyckats bilda regering med den mannen. Det man älskar vill man inte skall smutsas ner. Kanske stärker programmet också Mona Sahlin - för var och en av oss vet att hon aldrig skulle bete sig på det sättet som Persson nu lyckats göra. Vad är Toblerone och parkeringsböter jämfört med sladder, baktaleri och pinsamt självförhärligande? Nej, Persson, you ain´t nothing but a hound dog...

Den bästa recension av politikens eget snaskiga Big Brother har nog Kulturnytt i P1 gjort. Jag beklagar att den gode fotografen Paolo Rodriguez sammankopplas med denna så kallade dokumentär.

5 kommentarer:

 1. Bra analys! Det är nog rätt det där med att Mona stärks bland de sossar som tycker att hon inte når upp till Persson. Frågan är om Figge gjort det värre än det är, just för att distansera sig från kritiken. Såg på SVT:s hemsida att man lagt ut snutten där Persson skvallrar om Kohls ätande av smör. Det är i klass med sämsta reklam-tevekanal!

  SvaraRadera
 2. Ett jäkla gnäll på Göran Persson är det. Vad göra tt du tror att Sahlin inte skulle kunna sladdra, baktala och självförhärliga sig?

  SvaraRadera
 3. Stig-Björn Ljunggrenons mars 21, 07:27:00 em

  Du är lite larvig Birger. Persson är en ganska öppenhjärtlig person, som resonerar högt och spetsigt, han hummar inte, kanske ett kännetecken på folk från Vingåker? Och han har nästan alltid också något positivt att säga om folk. Han försöker se helheten, lite psykologiskt eko-tänk, vi består av olika egenskaper och allt hänger samman.
  Programmen är intressanta för att de ger direktkontakt med Perssons känslor mitt i orkanen. Jag är ganska säker på att en motsvarande dokumentär, men personer som vågar öppna sig, om miljöpartiet skulle ge något liknande....

  SvaraRadera
 4. Men varför kallar du det för "en så kallad dokumentär"? Det är väl ändå ett stycke verklighetsbeskrivning som erbjuds. Om Göran Persson betraktar det som en falsk bild så får han väl protestera, men så länge han inte gör det så kan man väl ändå betrakta det som en alldeles utmärkt dokumentär som förklarar en hel del av händelserna under regeringen Persson.

  SvaraRadera
 5. SVAR TILL STIG-BJÖRN: Nja, psykologiskt eko-tänk vete fan... Men vad värre: Det blir sladdrigt. Men kul att du tycker Göran är en trevlig och förtroendeingivnade prick, han behöver säkert supporter efter detta.

  SVAR TILL THOMAS: Jag tycker nog att Kulturnytt i P1 faktiskt analyserat programmet ganska bra,och kommit fram till att genren "dokumentär" vanligtvis innehåller en berättelse, en filmare, ett bildspråk etc. I Kulturnytt varnar man SVT för att glida på begreppet "dokumentär". Det ligger nog något i det, eller?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.